Aanmelden

Al Amana College Utrecht

De school waar jij je
thuisvoelt en waar we samen werken aan jouw ontwikkeling

Hoogwaardig onderwijs op islamitische grondslag

Assalaamoe alykoem, marhaba, bonjour, hallo, toekomstige leerlingen!
In augustus 2024 gaan de deuren van Al Amana College open voor jou en je vrienden. Het wordt de eerste islamitische school voor mavo, havo, en vwo in Utrecht. Dit is de plek waar jouw dromen en talenten centraal staan, en waar wij samen gaan bouwen aan jouw.

Topkwaliteit onderwijs met een unieke smaak
Bij Al Amana krijg je niet alleen topkwaliteit mavo-, havo- en vwo-onderwijs, maar is er ook veel ruimte voor je eigen identiteit. Bij ons kan je je geloof beleven terwijl je klaargestoomd wordt om supergoed mee te draaien in de Nederlandse samenleving. En weet je wat het mooie is? Iedereen is welkom, ongeacht je achtergrond.

Ontdek je talenten met plezier
Bij ons gaat het om uitblinken in onderwijs én plezier hebben. We hebben een veilige en inspirerende plek gemaakt waar jij en je nieuwe schoolvrienden met plezier aan de slag gaan. Leerlingen staan bij ons echt centraal, en we helpen je met alles: van leren tot ontdekken wie je bent.

Islamitische levensstijl met een open blik
Wij praten niet alleen over islamitisch zijn, we leven het. Op Al Amana College moedigen we een open houding aan, of je nou met je vrienden in de schoolbanken zit of met mensen praat buiten de school. En natuurlijk, we leren en onderwijzen vanuit het besef dat Allah onze schepper is.

Jouw reis van ontdekking en groei
Bij Al Amana maken we onze eigen mini-samenleving. Je leert niet alleen in de klas, maar ook daarbuiten. We moedigen je aan om je mening te uiten, te luisteren naar anderen, en respect te hebben voor verschillen. Zo bereiden we jou voor op de grote wereld. Dus, toekomstige sterren van Al Amana, hier begint jouw te gekke reis van ontdekking en groei. Welkom op school, waar het draait om jou en jouw avontuur!