Groep 8-ers

Aanmeldprocedure groep 8

Je bent welkom op Al Amana Colllege

Heb jij een advies voor mavo (vmbo-gl/tl), mavo/havo, havo/vwo en vwo?
Lijkt Al Amana College jou ook een leuke school
?
Dan mag je je aanmelden op onze school.
Lees hier hoe!

Groep 8 leerlingen uit regio Utrecht

Alleen leerlingen met een gl/tl, gl/tl/havo, havo, havo/vwo of vwo-advies kunnen zich aanmelden voor een plek in leerjaar 1.
Meld uw kind schriftelijk aan in de centrale aanmeldweek van 15 tot en met 31 maart 2024 bij de leerkracht. Vergeet niet om Al Amana College als eerste voorkeur te noteren (schoolkeuze-voorkeurslijst).
De leerkracht meldt de leerling aan via het digitale inschrijfsysteem (Onderwijs Transparant). U ontvangt hiervan digitaal een bevestiging.
Al Amana College verwerkt de aanmelding op basis van een aantal voorwaarden*. Let op: leerlingen uit Utrecht hebben voorrang op plaatsing (alleen bij eerste voorkeur). U ontvangt uiterlijk 25 april bericht of uw kind is geplaatst.
Er zijn maximaal 150 plekken beschikbaar voor leerjaar 1, wees op tijd met aanmelden!

Bijzonderheden

  • Leerlingen die niet-islamtisch zijn krijgen de ruimte om eigen keuzes te maken of zij deelnemen aan de islamitische rituelen.

*Al Amana College heeft een toelatingsprocedure, zie Documenten voor de procedure.

Leerlingen uit groep 8 die graag zich willen inschrijven volgen hiervoor de POVO-procedure van Utrecht. Voor meer informatie, ga naar de website van naarhetvo.nl.

Groep 8 leerlingen buiten regio Utrecht

Kom je van buiten Utrecht én kan de basisschool je niet digitaal aanmelden via Onderwijs Transparant? Dan kun je van 15 maart t/m 31 maart 2024 aanmelden via ons digitaal aanmeldplatform:
De basisschool verstuurt deze documenten vervolgens naar ons (Al Amana College).

Op de website Naar het VO staat een overzicht van belangrijke data voor aanmelding en plaatsing.