Onze school

Al Amana College Utrecht

De school waar jij je
thuisvoelt en waar we samen werken aan jouw ontwikkeling

Hoogwaardig onderwijs op islamitische grondslag

Onze school

In augustus 2024 opent Al Amana met trots de allereerste school voor voortgezet onderwijs op islamitische grondslag in Utrecht. Na meer dan 16 jaar ervaring in basisonderwijs wordt nu onze langgekoesterde droom werkelijkheid: een doorlopende leerlijn van 4 tot 18 jaar. Wij bieden kwalitatief hoogstaand onderwijs voor mavo-, havo-, en vwo-leerlingen. Bij ons kunnen leerlingen niet alleen hun academische vaardigheden ontwikkelen, maar ook hun geloof beleven.

Gastvrij en inclusief
Onze school is gastvrij en inclusief: wij verwelkomen alle leerlingen ongeacht hun religieuze achtergrond. We streven naar uitmuntendheid in onderwijs, waarbij we een veilige en inspirerende leeromgeving creëren. Leerlingen staan centraal, met aandacht voor hun cognitieve, persoonlijke en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Koesteren van individuele waarde
Op Al Amana College onderwijzen en leren we vanuit godsbewustzijn, erkennend dat Allah onze schepper is. We moedigen een open houding aan, zowel binnen de schoolgemeenschap als in de interactie met de samenleving. We koesteren de waarde van elk individu en werken samen met kinderen en ouders aan hun ontwikkeling. Het Al Amana College staat klaar om samen met hen deze reis van groei en ontdekking te maken.

Bij het Al Amana College zetten we ons in voor de toekomst van uw kind.